Crivoi este dublu campion naţional

Victor Crivoi a câştigat ambele finale pe care le-a jucat la Campionatul Naţional desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Bucureşti.

03.10.2016 20:04, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Crivoi este dublu campion naţional

El s-a impus la simplu masculin şi la dublu mixt (alături de Andreea Mitu), iar la dublu masculin (împreună cu Vasile Antonescu) s-a clasat pe 4. El l-a învins în ultimul act al probei de simplu pe colegul lui de la Dinamo Braşov, Dacian Crăciun, cu 6-3, 6-1. "Cred că am mai câștigat două titluri de campion national pentru că nu am participat de multe ori, iar aproape de fiecare dată când am participat am fost accidentat sau aveam câte o problemă de sănătate. Acum, când nu am avut nicio așteptare, mi-am găsit plăcerea jocului și am câștigat", a declarat el pentru site-ul FR de Tenis. Victor a făcut cunoscut faptul că, deşi se simte bine pe teren, nu va reveni la cariera de jucător profesionist: "Eu sunt antrenor acum și mă concentrez foarte multe pe cariera de antrenorat, lăsând la o parte cariera mea de jucător. Joc doar de păcere". Finala mică, dintre Alexandru Jecan și Alex Luncanu, nu s-a mai jucat, locul de pe podium fiind ocupat de Jecan.

La dublu mixt, Victor s-a impus alături de eleva lui, Andreea Mitu. Cei doi nu au pierdut niciun set de-a lungul competiţiei, iar în ultimul act au învins cu 6-3, 6-4 pe Elena Gabriela Ruse şi Vasile Antonescu (CS Dinamo Brașov). Podiumul a fost completat de Miriam Bulgaru şi Alexandru Jecan. ”Nu am mai jucat la Campionatele Naționale de 4-5 ani, iar acum ne-am decis în ultima zi să participăm. Eu mă pregătesc pe terenurile din Centrul Național de Tenis și ne-am hotărât să jucăm împreună în această probă, dar i-am spus că joc doar ca să câștigăm. Și am câștigat”, a declarat Mitu după festivitatea de premiere.

Premieră pentru Fetecău

Pentru prima dată în carieră, Irina Fetecău a câștigat titlul național la simplu, după o finală disputată jucată împotriva lui Miriam Bulgaru. Fata realizatorului radio Adrian Fetecău s-a impus cu 5-7, 6-1, 7-6 (5). "Acesta este primul meu titlu de campioană la individiual. Visez la el de când am participat la primul meu Campionat Național, la 10 ani, și pe care îl câștig acum, la 20 de ani. Asta mi-am propus la începutul turneului și mă bucur că am câștigat. A fost cu atât mai frumos cu cât a fost un meci extrem de disputat, un meci spectaculos, și mă așteptam la asta, pentru că Miriam este o jucătoare foarte valoroasă, iar noi am avut multe meciuri disputate în ultima vreme", a declarat, pentru site-ul FRT, noua campioană. Podiumul a fost completat de Elena Gabriela Ruse, campioana de anul trecut, care a câștigat finala mică în faţa Oanei Simion cu 6-1, 6-1. Finala de dublu masculin a fost câștigată la super tie-break de Alex Luncanu și Dacian Crăciun, de la Dinamo Brașov: 6-7 (5), 6-3, 10-7 cu Vladimir Filip şi Răzvan Codescu. Pe locul 3 s-au clasat Radu Popa și Marius Frosa. Pentru campioni, a fost al treilea titlu împreună. "Jucăm de multă vreme împreună, ne știm foarte bine , suntem colegi de club, jucăm împreună și la turneele internaționale. Este a treia oară când câștigăm titlul la dublu la naționale. A fost o săptămână bună pentru mine, și la simplu, și la dublu și promit să mai joc și la anul, dacă Dacian mai vrea să jucăm împreună", a declarat Luncanu.

Performera naţionalelor a fost Bulgaru

Participarea la Campionatul Naţional a fost una foarte bună pentru Miriam Bulgaru. Ea a urcat pe podium la toate cele trei probe. Jucătoarea care va împlini 18 ani pe 8 octombrie a devenit campioană la dublu feminin, vicecampioană la simplu şi a ocupat locul 3 la mixt. "Sunt foarte obosită, pentru că am avut trei meciuri lungi în două zile și nu sunt obișnuită cu așa ceva. A fost foarte aproape de victorie în finala de simplu, dar nu a fost să fie. Așa creștem, așa învățăm. Oricum, mă simt foarte bine psihic, iar titlul de la dublu este o mare realizare pentru mine, pentru că nu am mai avut tricoul de campioană niciodată", a declarat ea.

Foto: FR de Tenis

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Andreea Mitu, Irina Fetecău, Miriam Bianca Bulgaru, FR de Tenis, Campionatul Naţional, Victor Crivoi


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!