Ana Bogdan a produs surpriza turneului din China

Jucătoarea română Ana Bogdan (25 de ani, 89 WTA) s-a calificat în turul 2 la Taipei Open (227.000 de dolari), după ce a învins-o pe principala favorită.

31.01.2018 03:14, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ana Bogdan a produs surpriza turneului din China

Sportiva născută în Sinaia a învins-o cu 6-4, 6-1 pe principala favorită, chineazoaica Shuai Peng (31 WTA), fostul nr. 14 WTA pe 22 august 2011 şi semifinalistă la US Open 2014. Ana a realizat break în primul set la 1-1, la 5-3 a rata două mingi de set pe serviciul adversarei, dar în game-ul următor a convertit-o pe prima. Setul secund a fost fără istoric. Bogdan a „deschis” cu break şi a mai câştigat de două ori pe servicul chinezoaicei: la 3-1 şi 5-1. În optimi, românca o va întâlni pe Eugenie Bouchard (121 WTA, unui wild card), care a beneficiat de abandonul chinezoaicei Lin Zhu (116 WTA) când conducea cu 1-6, 7-5, 2-0.

„Sunt încrezătoare, aşa am intrat pe teren şi la începutul meciului şi nu m-am gândit nicio clipă că în faţa mea o voi avea pe principala favorită a turneului. Mă simt foarte bine, chiar dacă partidele se dispută în sală. Am reuşit să contracarez jocul variat al lui Shuai Peng şi mi-am făcut jocul de la început până la sfârşit. Serviciul mi-a funcţionat şi am câştigat încredere pe măsură ce identificam punctele pe care le pot specula. E o jucătoare cu mare experienţă, dar am pregătit foarte bine tehnico-tactic partida”, a declarat jucătoarea din Sinaia.

În optimi este prezentă şi Monica Niculescu (99 WTA). Ea o va întâlni azi, în al doilea meci de pe terenul central, de la ora aproximativă 7.30 a României, pe Zarina Diyas (Kazahstan, 57 WTA, cs 6).

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Monica Niculescu, ana bogdan, wta, Taipei, Shuai Peng, Eugenie Bouchard, Zarina Diyas


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!