1, 2, 3, 4, 8, 15

Jucătoarea română Simona Halep (8 WTA, cs 3) s-a impus în finală la Mutua Madrid Open (Spania, 5.439.350 de dolari la feminin), turneu care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv “La Caja Mágica”.

14.05.2017 04:18, de , 0 comentarii , Galerie Foto

1, 2, 3, 4, 8, 15

Jucătoarea născută în Constanţa a învins-o pe Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA, cs 14) cu 7-5, 6-7 (5), 6-2. Bornele Simonei după acest turneu sunt următoarele: 1 – primul titlu în acest an pentru Simona şi prima dată când îşi apără cu succes un titlu, 2 – românca este a doua jucătoare, după Serena Williams, care câştigă de două ori titlul la Madrid, 3 - titluri în palmaresul româncei din categoria Mandatory, 4 – este locul pe care-l va ocupa de mâine Halep în clasamentul WTA, 8 – este noua poziţie în clasamentul Road to Singapore după cele 1000 de puncte primite la Madrid (dacă luăm în calcul că Serena Williams, însărcinată fiind, nu va mai juca în acest an), 15 – titluri în total a câştigat Simona de-a lungul carierei.

La final, cele două jucătoare s-au felicitat reciproc, românca transmițându-i franțuzoaicei că-i urează să ajungă printre cele mai bune zece jucătoare din lume. ”Mulțumesc foarte mult. Trofeul este foarte greu, dar e prea frumos ca să-l las din mână. Felicitări și Kristinei. Îți doresc să ajungi în Top 10 în acest an. Suntem doar la începutul sezonului și ai jucat foarte bine până acum. Țin să le mulțumesc și sponsorilor, mă simt foarte norocoasă că am reușit să câștig două titluri la rând. De asemenea, am mai jucat aici o finală, deci Madridul este un loc foarte special pentru mine”, a declarat Simona Halep, după ce a primit trofeul de la fostul mare jucător spaniol Manolo Santana. ”Vă mulțumesc vouă pentru că mă faceți să mă simt ca acasă. Mulțumesc echipei mele. Darren (Cahill), tatălui meu, care e cam nervos în timpul meciurilor, dar mă bucur că ai venit. Vă mulțumesc și vouă, românilor din tribună care m-ați susținut mereu. Multumesc și lui Ion Țiriac pentru că e alături de mine, chiar și în momentele grele”, a mai spus Halep. Pe final de discurs, românca a declarat zâmbind că deja aşteaptă să revină la turneul care i-a adus cele mai mari realizări în carieră.”Abia aştept să mă întorc aici anul viitor”. Într-o dispoziţie excelentă, ea a făcut glume cu ziariştii la conferinţa de presă: “Haideţi, băieţi, mă aşteaptă un chocolate mousse”.

”Felicitări Simonei pentru un turneu excepțional. Trebuie să-mi spui și mie ce se întâmplă aici la Madrid, pare a fi turneul tău. Te descuri foarte bine, e al doilea turneu. Felicitări ție și echipei tale”, a spus și Kristina Mladenovic, care azi împlineşte 24 de ani.

Festivitate de premiere contestată

La festivitatea de premiere a participat şi Ilie Năstase. WTA, care prin vocea președintelui Steve Simon a reacționat: ”A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren astăzi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor şi i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. A fost iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi la cele mai înalte standarde de profesionism şi leadership, ceea ce nu s-a văzut astăzi”, se arată în comunicatul semnat de Steve Simon.

Foto: Paginilie de twitter a turneului, a Simonei şi a Kristinei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Kristina Mladenovic, Mutua Open Madrid


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!